E-kitapların Bitmeyen Çilesi

Futuristika’da yeni yazım yayınlandı. Bu yazıda uzun zamandır beni rahatsız eden ama oturup yazmaya bir türlü fırsat bulamadığım bir konuya değindim. E-kitapları kendilerine karşı bir tehdit olarak gören ve bir an önce onlardan kurtulmak isteyenler bu yazının bir numaralı hedefi oldu.

Yazıda bu konuda hemen her şeyi söylediğim için ekleyebileceğim pek bir şey yok.

E-kitapların yaşadığı sıkıntının sebebi de bu korku aslında. İnsanlar alışkanlıklarından kopmak istemiyor. Yeni bir şeyler öğrenmek onlar için zor geliyor. Azınlıkta olan bir kesim de, elindeki ya da kitaplığındaki kitabıyla artık hava atamayacağı için korkuyor. Kendileri için kutsal kabul ettikleri mekanları kaybetmek istemiyorlar. Edebiyatın, kitapların herkes için ulaşılabilir olmasını istemiyorlar. Kurdukları yapının yıkılmasını istemiyorlar, çünkü her şeylerini o yapıya bağlamış durumdalar.

Gelecek Korkusu ve E-Kitapların Çektikleri | [Futuristika!]


Comments

3 responses to “E-kitapların Bitmeyen Çilesi”

  1. Emiracle Avatar
    Emiracle

    Bu muhabbet her yerde benzer bir dil kullanıyor: http://feeds.boingboing.net/~r/boingboing/iBag/~3/NsG652wq3Js/story01.htm

    Bu arada sen “sahte kitap”larını neyle okuyorsun? Bir e-ink cihazın var mı?

    1. Ahmet A. Sabancı Avatar
      Ahmet A. Sabancı

      Korkunun benzerliği tepkinin de benzemesine neden oluyor ister istemez. Örneklerin bile aynı olmasına şaşmamalı :)

      E-ink olarak klasik model bir Kindle var bende, fazlasıyla da işimi görüyor. Her ne kadar DRM konusu bazen can sıkıcı olsa da gerektiği zaman kurtulmasının yolunu biliyorum neyse ki. Onun dışında renklere çok ihtiyaç duyan PDFler ya da dijital çizgi romanlar için cep telefonumu kullanıyorum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.