Yeni yılın ilk haftasını bitirirken ben de geçtiğimiz senenin defterini kapatayım artık. 2012’ye dair son blogu yazıp bundan sonra arkama bakmamayı planlıyorum.

Bu konuda yazacak daha fazla bir şey bulamadığımdan, son listeyi başkalarının yaptığı ve sevdiğim listelerden oluşturayım dedim. Bu sayede hem biraz tembellik yaparım hem de değinmek istediğim konulara da değinmiş olurum. Zaman zaman böyle çakallıklar yapıyorum kendimi tutamayıp. Hem iki haftadır Cuma Postası da giremiyordum, bunu da onlar için bir özür olarak düşünün.

Merak etmeyin, burada duracağım. Yoksa devamında “listeler listelerinin listelerinin listesi”ne kadar yolumun olduğunu biliyorsunuz. O kadar boş vaktim yok henüz.

*Alt Text: 10 Things Nobody Cared About in 2012 | Underwire

2012’de önemli bir çok şey oldu ama bir de önemli olması beklenirken sessizce uçup gidenler vardı. Bunlara bir bakıp “Aaa, böyle bir şey vardı değil mi?” demek isterseniz liste burada.

*15 WTF Moments In Publishing From 2012

Huffington Post, yayıncılık dünyasında geçen senenin en garip olaylarını derlemiş. Her ne kadar bu seneye dair yapılan bu liste için 15 sayısı bence az olmuşsa da enlerini hatırlamak için güzel bir liste.

*Wikipedia Remembers – Year 2012

Bu seneye dair gördüğüm en güzel infografiklerden birisi. Hazırlanma yöntemi oldukça hoşuma gitti, listedeki insanlara da yakışır bir iş olmuş.

*BThaber » Yeni yılınız kutlu olsun…

Özgür Uçkan, 2012’de internette olanları özetlemiş ve bunlar üzerinden 2013’e dair fikirlerini paylaşmış bizimle.

*A Futurist’s Top Ten Books of 2012 | Jump the Curve with Jack Uldrich

2012’de fütürizm ve fütüristlerin ilgi alanına giren kitaplar arasından bir derleme. Güzel tavsiyeler var listede, bu konularla ilgili olanların gözünden kaçmasın.

*The Biggest Scientific Breakthroughs of 2012

io9 ekibinden, 2012’de bilim dünyasının gerçekleştirdiği büyük işlerden bazıları. İnsanın bilim aşkını arttırıyor böyle şeyler görmek.

*MAKE | Best of 2012: Projects from the Pages of MAKE Magazine

MAKE dergisi her sayısında birbirinden ilginç projeler ve fikirler yayımlıyor. Yılın sonuna gelindiğinde her sayıdan bir derleme yapmışlar bizler için. Değişik şeyler denemek isteyenler ya da benim gibi DIY icatlara meraklı olanlar için.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.