İnternette sansür ve gözetimin yolunu daha da açacak olan yeni 5651 düzenlemesi son zamanlarda gündemimi en çok meşgul eden konulardan birisiydi. Bu konuyla ilgili insanları bilinçlendirmek ve yasanın geçmesinin nelere yol açabileceğini anlatmak için birçok şey yapmak gerekiyordu. Şu ana kadar yapılanlardan benim dahil olduklarımı burada derledim. Yarın da bu konuya dair önemli bulduğum diğer yazıları, bildirileri ve röportajları derlediğim bir blog gireceğim.

Erdogan pushing Internet censorship forward | Europe | DW.DE | 10.01.2014

DW English’e yasa değişikliğinin neden tehlikeli olduğuna ve nelere yol açabileceğine dair bir röportaj verdim.

Çapul TV’de Dijital Gözetim ve Sansür Yasasını Konuştuk

Alternatif Bilişim Derneği’nden 5 kişi oldukça keyifli ve önemli bir yayındaydık. Konuya dair birçok detayı buradan öğrenebilirsiniz.

“İnternet Sansürü En Çok LGBT’leri Etkiliyor” | Kaos GL Gey Lezbiyen Biseksüel Trans Eşcinsel Haber Portalı:

Bugün yayınlanan bu röportaj da oldukça önemli. Özellikle LGBT’leri (ve bir anlamda toplum ve iktidar tarafından öteki, zararlı görülen herkesi) nasıl etkileyebileceğine dair bilgilendirici bir röportaj oldu.


Comments

2 responses to “5651 Üzerine Röportajlar”

  1. […] 5651 üzerine benim görüş verdiğim ya da dahil olduğum yayın linklerini derlemiştim. Bugün de konuyla ilgili önemli bulduğum ve 5651′de yapılan değişikliklere ve ne anlama […]

  2. […] 5651 üzerine benim görüş verdiğim ya da dahil olduğum yayın linklerini derlemiştim. Bugün de konuyla ilgili önemli bulduğum ve 5651′de yapılan değişikliklere ve ne anlama […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.